Sommardöden av Mons Kallentoft - ytterligare kommentarer

Efter att ha diskuterat boken med mamma i telefon ikväll måste jag lägga till ett par saker till jag hängde upp mig på när jag läste den:

- Fördomarna mot homosexuella. Bara lesbiska tjejer som våldtar med dildo? Skulle inte tro det. Tjejlaget i fotboll består mest av lesbiska tjejer? Skulle inte tro det. Lesbiska tjejer jobbar i högre grad än straighta inom brandkår/räddningstjänst. Nä, skulle inte tro det heller. Det känns mest som häxjakt, tycker jag. 

- Facebook. Visst kan man väl inte ha ett användarkonto på Facebook utan att ha en egen sida? Är det jag eller Mons som har missupfattat Facebooks funktionalitet?Kommentarer
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

men om jag inte minns din bokhög häromsistens fel så har du några fler böcker att sätta tänderna i ändå? (munro, sigge eklund, selma?) eller är de också nerpackade?

2009-08-29 @ 01:01:42
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

nu postade jag kommentaren på fel inlägg (efter-bio-trött) men ändå. Och jo, man måste ha en sida på fejjan. Mons och hans researchare på bokförlaget har således inte gjort ett bra jobb...

2009-08-29 @ 01:02:25
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Bokbiten

Trötthet har jag full förståelse för!Och ang. Facebook kan man tycka att det är världens enklaste grej att researcha... Brorde inte halva förlaget vara användare redan?

2009-08-29 @ 09:25:14
URL: http://bokbiten.blogg.se/
Postat av: Bokbiten

Trötthet kan slå till på morgonen också... Jag har packat ner även de nyinköpta böckerna eftersom jag för tillfället huserar i mitt vardagsrum i väntan på att hantverkarna ska bli klara med sovrum och hall. Är nu sjukt trött på livet i lådor.

2009-08-29 @ 09:26:31
URL: http://bokbiten.blogg.se/
Postat av: Illusionernas Blogg

Jag har fått så mycket ret av mina kollegor i bokhandeln för att jag gillar Mons Kallentoft, men jag tycker han skriver spännande faktiskt. Även om det är väääldigt fördomsfullt ofta, t.ex. att Lindköping (är det väl?) har två våldtäktsmän, invandrare (suck), och att dessa tas in på förhör efter morden, utan misstanke eller bevis, poliserna bara "våldtäkt och mord? Måste vara stans två busar som ligger bakom!" Och första boken är så full av icke-korrigerade missar att man undrar om någon läst igenom innan man tryckte upp den. Men spännande! PS. Fin blogg!

2009-08-29 @ 12:09:35
URL: http://www.illusionernasblogg.blogspot.com
Postat av: Bokbiten

Tack för påminnelsen! Nu kom jag på två saker till jag störde mig på; dels de två busarna som man tydligen kan plocka in och förhöra ang vad som helst när man vill och dels bad cop/good cop-grejen. Känns det ok att bad cop inte bara är lite tuffare än good cop utan verkligen misshandlar lite vem som helst?Jag tycker nog att kollegorna har fog för sitt ret! ;-)

2009-08-30 @ 13:41:14
URL: http://bokbiten.blogg.se/
Postat av: Illusionernas Blogg

Jag håller nog med. Jag borde fått utstå mer, men det kommer nog när hans nya Höstoffer väl släpps på pocket...(Jag läser sällan deckare inbundet)

2009-09-01 @ 20:35:37
URL: http://www.illusionernasblogg.blogspot.com
Postat av: Illusionernas Blogg

BTW, jag lägger strax upp ett inlägg om Midvinterblod på min blogg, angående de missade slarvfelen. Förskräckligt egentligen.

2009-09-01 @ 20:37:31
URL: http://www.illusionernasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0